Összes oldalmegjelenítés
vasárnap, március 20, 2011
Krumplis pogácsa gorgonzolával és dióval
Tulajdonképpen Limara pékségében olvastam erről a pogácsáról.Nagyon izgalmasnak tünt a dió és a gorgonzola eggyütt.Az eredménnyel megvoltam elégedve.
Hozzávalók:
* 150 g főtt krumpli
* 400 g finomliszt
* 150 g vaj
* 2 tk. só
* 50 g finomra tört dió
* 50 g gorgonzola
* 1 tojás
* kevés tejföl
* 2,5 dkg élesztő
sajt a tetejére
A sót elkeverem a liszttel,belemorzsolom a vajat majd a többi hozzávalóval elkészítem a tésztát.Fóliába csomagolom és egyórára a hűtőbe teszem.
Egész éjszakára is belehet tenni.Lisztezett felületen újjnyi vastagra nyújtom.Pogácsa
szaggatóval kiszaggatom,megkenem tojássárgájával és a tetejére sajtot teszek.
Sűtőpapíros tepsin újrakelesztem majd 180 fokos sütőben 15-18 percig sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése