Összes oldalmegjelenítés

vasárnap, január 10, 2010

Emeletes élvezet /sütő nélküli finomság/




Hozzávalók

1.emelet
25dkg darált háztartási keksz
5dkg Ráma margarin
5dkg porcukor
kevés tej

2.emelet
20 túró
porcukor
2dl tejszín
1 csomag vaniliás cukor

3.emelet
2 csomag Aranka vagy Gála főzés nélküli vaniliás krémpor
5dl tej
1 vanilia cukor

4.emelet
2dl tejszín
porcukor

tetejére csokireszelék
Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrom a Rámával és a tejjel.
Csak annyival,hogy linzertésztakeménységű legyen.Egy közepes tepsibe vagy tortaformába egy kevés darált kekszet szórok, belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót,ha nagyon darabos mixelővel krémesítem összekeverem a porcukorral,majd a habbá vert tejszínnelés a kekszre simitom.

Az Aranka krémport a tejjel elektromos habverővel jó sokáig keményre verem.
Ezt a túrókrém tetejére kenem.

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaniliás krém tetejére kenem.
A tetejére reszelt csokit szórok és hűtőbe teszem tálalásig.

Megjegyzés:A tetejéretejszín helyett mindenképpen Hullalát teszek./cukorhab/
így biztos megtartja az állagát.Amennyiben tejszínt használok habfixálót vagy egy kis zselatint keverek hozzá.

Nem kell hozzá sütő csak egy jó elektromos habverő.Gyorsan elkészül nagyon finom.
A túrókrém kicsit savanykás íze jól harmonizál a vaniliás krémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése