Összes oldalmegjelenítés

szerda, május 06, 2009

Mascarpónés csoki torta


Hozzávalók: a piskótához: 6 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 4 evőkanál víz, mokkáskanál sütőpor, 3 dl kávé, fél dl amaretto likőr (ez volt a torta kevésbé gyerekbarát része)
krémhez: 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os kakaótartalmú), 50 dkg mascarpone
díszítés: pár szem meggy befőt

1. Kerek, kapcsos tortaformában hagyományos módon süssünk piskótát
2. Olvasszuk fel a csokoládét, keverjük el a mascarponéval
3. Ha kihűlt a piskóta, vágjuk ketté. Az alját helyezzük vissza a formába, locsoljuk meg a kávé és a likőr keverékének a felével, kenjük rá a krém 4/5 részét
4. Locsoljuk be a vágott felénél a torta tetejét is, óvatosan helyezzük ezt is vissza a formába
5. Kenjük a torta tetejére a maradék krémet, tegyük hűtőbe pár órára

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése